Beseda v knihovně měla úspěch

04.08.2013 15:41
Obecní knihovna Rohatec pozvala své čtenáře i ostatní občany ve čtvrtek 27. června 2013 do prostor knihovny v Rohatci – Kolonii na besedu s letní tématikou Jedlé, jedovaté i vzácné houby Dúbravy.
Krásnou prezentaci pana Ladislava Špety s fotkami hub nafocenými přímo v lese doprovázel svým vyprávěním o tom, jaké druhy hub se u nás mohou objevit a na co si dávat pozor při jejich sběru, pan Václav Koplík z Ratíškovic.
 
Téma hub bylo natolik aktuální, že se rozvinula dlouhá houbařská diskuze, na které se vyměňovaly zkušenosti a zodpovídaly dotazy jak přímo při přednášce, tak u výstavky několika desítek čerstvě nasbíraných vzorků hub. Některé vzorky přinesli sami účastníci.
 
Knihovnou vládla dobrá nálada a věříme, že společně strávená chvilka našich občanů v knihovně byla příjemná pro všechny. Atmosféru můžete vyčíst z fotek. Nejmladší účastnice během přednášky pozorně poslouchala výklad a na několika obrázcích nakreslila, jak to viděla svýma očima. Tyto
obrázky jsou vystaveny ke shlédnutí v knihovně.
 
Pozvání knihovny přijalo 13 návštěvníků s opravdovým zájmem i zkušenostmi o houby a houbaření. Zejména nás potěšila většinová účast mužů. Všem za účast děkujeme a těšíme se na další setkání.